Направи си сам

Шаловете най-накрая с място в гардероба

Шаловете, бельото и други дребни части от облеклото трудно намират място в гардероба. Шаловете се мачкат, заемат мястото на други по-големи дрехи, сутиените губят формата си… Сами обаче можем да се справим с този да го наречем проблем. Можем да си направим закачалки или органайзери за малките елементи от гардероба. Това, което е необходимо, закачалки, куки, щипки, въображение.

За шаловете и щипките

За да не изглежда твърде шарено и неподредено, може да използвате само дървени щипки. Прикрепете ги към летва – може да използвате силикон, лепило или пирони. Самата летва може да закачите директно за стена, гардероб или да й сложите тел и закачалка, с които да я захванете за исканото място. Органайзерът за шалове е готов. Закачете на всяка щипка по един шал и те вече няма да заемат „излишно място“.

Подобен органайзер за шалове може да се направи и с дървени пръстени. Те се закачат на дъска, като това може да стане с помощта на кукички или директно да се захванат пръстените за дъската. Във всеки пръстен поставете шал.

Дървени пръстени (или пластмасови, или метални, каквито имате или каквито ви е удобно да използвате) можете да монтирате и на закачалка. На летвата, свързваща двете рамена на закачалката, поставете пръстените и органайзерът е готов. Отново във всеки пръстен може да се поставя шал.

Тези органайзери могат да се използват за съхранение и на шапки, или на други малки артикули от гардероба.

Органайзери за бельо

Дамското бельо изисква начин на съхранение с повече грижа. Ако сутиените например се прибират просто в шкаф, те се мачкат, губят формата си, което ги прави и неудобни, и не изглеждат добре. Не всеки гардероб обаче разполага с отделен шкаф за бельо, затова пък можете сами да си направите. Използвайте закачалки за дрехи. Премахнете летвата, свързваща двете рамена на закачалките и ги слепете една за друга. На всяка поставете сутиен, а органайзерът на вратата на гардероба.

Снимки: Pinterest.com.