Антре

Градина в антрето: свежо и зелено

Нестандартно и  свежо решение: градина в антрето

Ако сте любители на градината, но нямате такава. Ако имате къща на два етажа или апартамент на две нива и се чудите как да използвате пространството под стълбите. Защо не обедините двете неща? Направете си прекрасна малка градина под стълбището. То почти винаги е близо до входната врата, в антрето. Така всеки път ще бъдете посрещани от прекрасна свежест, когато се прибирате вкъщи.

Малка градина, зелен оазис  на входа

Ключов момент за успешна реализация на   проекта за градина  е  внимателното планиране и подбор на  растенията. Естествено, при подбора на  растенията и аранжирането им трябва да се съобразите  с  техните характеристики и нужди. Някои  видове растения, колкото и да ви харесват като вид,   няма да са подходящи, ако  осветеността в помещението е ниска. В този случай, препоръчваме  да  се спрете на растения подходящи за отглеждане  при по- малък приток на светлина. Следва да съобразите  също, че някои растения се нуждаят от повече вода и по- висока влажност, което също ги прави неподходящо решение  за целта.  Ако им осигурите  необходимата  влажност  за техния свеж вид и нормален растеж,  бихте повишили  значително  влажността в помещението, което е предпоставка за  развитие на плесени.  Ето защо нашата препоръка е да се спрете на  растения за вашата градина, които не се нуждаят от висока  влажност и много вода, за да запазят добрия си вид и нормално развитие.

Също така  е необходимо да решите как ще бъдат разположени   растенията  във вашата градина- в  саксии  или в изградено за целта и подходящо хидроизолирано пространство.   Ако  се спрете на втория вариант и  разполагате с повече място  може да помислите и за водна атракция,  като малък фонтан.

Помислете, антрето е прекрасно място, което може да изглежда като цветен оазис, особено при липсата на градина или двор.

Вижте и нашите предложения за аранжиране на малка градинка в антрето: