Интериор

Греди на показ – идеи за страхотен дизайн в кухнята

Дървените греди, оставени да се виждат по тавана или стените в различни помещения, са характерни за селския, провинциален тип домове. Всъщност обаче дървените греди на показ са доста предпочитан интериорен елемент и могат перфектно да допълват всеки тип декор. От традиционната до модерна кухня, навсякъде дървените греди на тавана ще добавят нещо красиво в домашния стил. С подобни греди може да добавите малко топлина към кухнята си и да я направите по-спокойно и удобно място за приготвяне на храна.

Една, две, три… греди на показ

В зависимост от вашия стил и предпочитания, можете да помислите да добавите една, две, три или повече греди под формата на архитектурни детайли. Например можете да включите удивителен кухненски бар, направен от греди. Може барът да не е от греди, но осветлението над него да бъде монтирано на дървена греда. Дървото позволява не само да запазите естествения му цвят, но и да го боядисате в какъвто цвят желаете и да направите кухнята си още по-уникална.

Греди са били използвани в къщи и апартаменти от векове заради естествения им вид, характер и издръжливост. Използвано както трябва, дървото призовава да бъде докосвано. То създава уют и топлина. Така че защо в помещението за приготвяне на семейните вечери не подсилите именно тези усещания и емоции?

Дървената греда като интериорен елемент позволява да бъде съчетана с различни начини на декориране и подредба. Така че това е още една причини, поради която да оставите греди на показ в кухнята. Може да съчетаете дървото с масивна дървена маса, с винтидж кухненски шкафове, с модерно минималистично кухненско обзавеждане, та дори и със стъкло. Може дори да съчетаете дървените греди с обзавеждане в индустриален стил. Дървото ще се съчетае перфектно с метални висящи лампи, както и с метални столове, бели стени и изчистени рафтове. Всичко е въпрос на личен усет и вкус.

Ние ви предлагаме някои идеи в следващата галерия:

Снимки: www.thewowdecor.com, www.idealhome.co.uk, www.tomhowley.co.uk, www.mydomaine.com, www.pinterest.com, www.layersofhappiness.com.