Детска стая

Детска стая за две и повече деца

Несъмнено при обзавеждането на детската стая не е задължително да робувате на стереотипите. Избягайте от синьото или розовото. Това ще ви е изключително нужно, ако обзавеждате стая за две и повече деца. Защото не винаги децата ще са само момичета или само момчета. Не само това. Избягването на стереотипните легла ще е нужно, за да спестите пространство в стаята.

Цветови схеми

В ситуации, когато трябва да изберете цветова схема за стая за две и повече деца, най-умното решение би било да заложите на неутрални цветове. Бялото, светло сивото, зеленото, жълтото… Това са само част от цветовете, на които може да заложите. С тях безпроблемно ще съчетаете обзавеждането – легла, скрин, гардероб. Над всяко легло вече може да се помисли за персонализация според пола. Може да се постави постер на любим герой, снимки или дори черна дъска с любими рисунки.

Легла за две и повече деца

Това е основното предизвикателство при обзавеждането на детска стая за две, за три или повече деца. Трябва да са удобни, достатъчно големи, но и с практична конфигурация. Не трябва само да мислите за легло на две нива, трябва да помислите за легло на различни нива, с шкафове и стълби.

Когато става дума за две деца е сравнително по-лесно. При по-ограничено пространство може с лекота да се избере легло на два етажа. В конструкцията му могат да се съчетаят и шкафове, стълба, библиотека.

При три или дори четири деца е малко по-сложно. Легло на няколко нива е страхотно решение, но нека не изглежда като етажерка, но за деца. Отново може да се помисли за по-разчупена конфигурация, която да включва шкафове под леглата на най-долното ниво. Интересна стълба за горните легла, рафтове между леглата за учебници, играчки, любими предмети.

За онези, които биха инвестирали повече средства за леглата в детската стая, ще предложа легла под различна форма. Може да изберете или поръчате легла за две и повече деца, които да са като къща. Ще е любимо и интересно място за децата. А за да им доставите още повече удоволствие да стоят в стаята си, може да им измайсторите и палатка.

Снимки: Pinterest.com.