Интериор

Интериор Алиса у дома

Алиса в страната на чудесата е страхотна приказка, нали. А когато си голям фен на нещо, искаш то да присъства и в дома ти. По този повод днес ще ви предложа интериорни решения за дома, които да са посветени на Алиса. Правила съм го вече, но имам и нови предложения, които да ви покажа.

Алиса и картите

Несъмнено си спомняте Червената кралица, чието обкръжение бе от карти. Предложенията за тематичен интериор започвам именно с нея. Може да оформите малка трапезария в по-тъмни тонове, графитено сиво например, а мебелите да са светли – бяла маса и столове. Но не просто бели, а бели с изрисувани бои на карти върху тях.

Карти може да поставите в интериора си и чрез украса на различни вещи. Така например може да потърсите настолни лампи за малките масички в дневната, които да са украсени с карти. Друга опция е да заложите на текстил или тапети. Подберете тематични – с карти, часовници, Чесърския котарак…

Чай, шапки и зайци

Белият заек е друг любим герой. Той също може добре да се настани в дума ви. Формите са различни – часовници със заешки уши, столове с облегалки с формата за заешки уши, възлгавнички, тапети…

Шапкарят, който пие чай? И той е неизменна част от историята Алиса в страната на чудесата. Напомнете и за него в дома си. Има как. Може дори да не издирвате от къде да купите аксесоари, а сами да направите такива. Та, може да направите лампи от шапки. Вложете въображение и творчество. Подобни осветителни тела биха били чудесно допълнение към стая в черно и бяло като шахматна дъска.

Лампите може да са и от чаен сервиз. Крушката трябва да се постави в чашата, която ще е новият лампион.

И тъй като минахме на вълна „направи си сам”, ще предложа и декупаж, посветен на Алиса в страната на чудесата. Украсете мебелите с него.

Снимки: Pinterest.com.