Интериор

Мебели за трапезарията – как да намерим подходящите?

Когато става дума за избор на мебели за трапезарията, трябва да помислите за няколко неща, с които трябва да се съобразите. Подобно на другите мебели у дома ще трябва да решите дали искате модерни мебели или пък такива с по-рустик визия. Трябва обаче да имате предвид размера, цвета и редица други фактори и на мебелите, и на трапезарията. Така ще сте сигурни, че сте подбрали подходящите мебели за вашето пространство.

И така… Ето над какво трябва да помислите, когато избирате мебели за трапезарията:

Предназначение на трапезарията – преди да изберете мебели, помислете за предназначението на трапезарията. Дали искате тя да е място за семейни вечери или ще каните и гости по различни по-големи събития. Ако планирате да имате събитие с до 15 гости, трябва да сте сигурни, че сте избрали маса и столове, които могат да настанят тези хора. Също така трябва да помислите дали няма да има други дейности в стаята. Когато определите всичко това, ще можете да подберете правилния размер мебели за трапезарията.

Форма и размер на трапезарията – обикновено трапезарията има формата на поставената в нея маса. Най-често това е правоъгълник. Опитайте се да не купувате прекалено много допълнителни мебели или декорация освен масата и столовете. Така рискувате пространството да придобие объркан и хаотичен вид. Нека всичко е с мярка.

Що се отнася до размерите на трапезарията, задължително се съобразете с тях при покупката на мебели. Големите мебели за хранене са идеални за големи партита, но трябва да има и достатъчно пространство за движение около масата, най-малко за сервиране и отсервиране.

Материали – ако имате малки деца или имате намерение да приемате партита, трябва да потърсите устойчива на петна и лесна за почистване маса. Освен това тя трябва и да е устойчива и да не се уврежда лесно. Ако не планирате да използвате пространството много, като например за официална трапезария, това може да бъде идеалното място за по-деликатни мебели.