Антре

Пренебрегнатият коридор – идеи за преобразяването му

Често пъти антрето е пренебрегнато в интериорно отношение. Може би, защото е най-малката стая. Но за сметка на това е и първото помещение, което ни посреща у дома, то посреща и гостите ни. А от визията му те може да си направят грешни изводи за останалата част от къщата. И заради това пренебрегнатият коридор трябва да получи повече внимание. А днес ви даваме и идеи как да стане това.

Трикове за увеличаване на антрето

Огледалата са най-добрите приятели на малките коридори. Те отразяват светлината, независимо дали е естествена или от изкуствен източник, и така създават усещането за по-голямо помещение. Така че поставете голямо огледало върху една от страничните стени. Друг страхотен вариант е да направите огледални вратите на вградения гардероб, ако имате такъв в коридора. И нека вратите са плъзгащи, ефектът е по-добър.

Друго, което може да направите, е да поставите хоризонтално широк тапет. Задната стена пък направете едноцветна – в кобалтово синьо, например. Така ще изглежда, че стената е доста по-назад и ще увеличите обема на антрето.

Пренебрегнатият коридор става галерия

Окачването на любими произведения на изкуството или подреждането на „изложбени“ предмети в коридора е прекрасен начин да превърнете антрето от просто трасе в стая със собствена индивидуалност. По този начин ще добавите и обем на помещението, защото очите на преминаващите хора ще следят картините.

Изненадващи цветни стени

Създайте цветен акцент в коридора. Изберете бели стени и една, която да е цветна. Ще получите отново увеличителен трик. Освен това в антрето не се съобразявате с цветове на мебели или архитектура, така определено стените могат да бъдат център на интериорната схема.

Антре с двойно предназначение

Когато нямате място другаде в къщата, може да използвате коридора като офис кът. Ако в коридора ви има прозорец, може около него да оставите вдлъбнато пространство. Това е идеалният офис кът. А може да използвате това място и като изба. Подредете в изискан дървен шкаф бутилки вино. Ще имате страшно изискано антре…

Вижте и останалите идеи в продължението.