Интериор

Тенденции в интериора през 2020-та година

Мебели по поръчка, меки тонове и остров в кухнята. Това са част от актуалните тенденции в интериора през 2020-та година.

Мебели по поръчка

Мебелите, а и декорът по поръчка стават все по-популярни и ще са сред основните тенденции през тази година. Основната причина за това е, че вече мебелите по поръчка стават достъпни. А идеята, че нещо е създадено специално за него или за дома му, при това на достъпна цена, е похвален тренд или тенденция.

Тенденции в интериора и по отношение на цветовете

През тази година актуалните тонове съвсем няма да са стерилните бели стени, които дават възможност за игра с цветовете с останалия декор. Напротив, идва промяна в тази утвърдена бяла визия. „На мода“ ще бъдат пастелните и меки тонове на сивото, на зеленото, синьото и земните цветове.

Тези тонове добре се допълват към не излизащия от мода дървесен интериор. От акценти в кухнята до мебели в трапезарията, всекидневната и спалнята, а защо не й в банята – елементите с дървесен акцент са винаги актуални. От избелен дъб до тъмен махагон – интериорът решен в меки, дървесни тонове ни доближава до природата и създава усещане за хармоничен и балансиран дом.

Завръщането на острова

Тази тенденция се завръща с уговорката, че в кухнята има достатъчно пространство за нея. Кухненският остров е не само красиво и радващо окото допълнение, той е функционалното ядро на една кухня. Освен възможността да приготвяте различни ястия, да съхранявате прибори и съдове в него, той има и изключително важна социална функция, която клиентите все по-често отчитат – семейството или гостите се събират за закуска или на по питие около него, докато родителите/домакините приготвят храната.

Модерен селски стил

През последните години се наблюдава изключителен интерес към обзавеждането на дома в селски стил. През 2020-та той ще се промени и ще придобие по-модернистичен поглед, абстрактни елементи и изтънчени акценти. Всички, които вече са обзавели в този стил, могат лесно да направят подобрения, за да бъдат в крак с модата през новата година, като заменят няколко елемента в интериора с по-модерни.

Снимки: Pinterest.com.