Интериор

CB2 стартира колекция старинни мебели

Американската марка CB2 стартира първата си гама колекция мебели в сътрудничество с куратор Charlie Ferrer. Колекцията предлага редки европейски проекти от средата на ХХ век.

Колекцията на CB2 & Ferrer

Колекцията CB2 & Ferrer дебютира в магазините от 14 март 2019 г. с подбрани мебели от Италия, Франция, Германия и др.

„Чарли разгледа най-добрите дилъри, магазини и галерии в Европа, за да събере колекция, богата на история. Колекция, която обикновено е недостъпна за всекидневния купувач“, заявяват от CB2.

Разнообразието от дизайни варира от по-големи предмети като бюра, трапезарни маси и столове. И стига до по-малки домашни предмети като лампи.  Много от тях са произведени през 50-те, 60-те и 70-те години в съответствие с естетиката от средата на века, която остава популярна в САЩ и извън нея.

В колекцията са включени дървени плотове с решетка от триъгълни фасети, проектирани от Guglielmo Ulrich, и маса със стъклен плот от Giovanni Offredi.

Примерите за места за сядане включват хром и кожен шезлонг от Guido Faleschini, тапициран стол от Joseph-Andre Motte за Steiner и огънат дървен дизайн от Franco Albini.

Възможностите за осветление включват триъгълни стъклени и метални настолни лампи и висок стоящ модел с луковичен нюанс.

Тъй като елементите обикновено са в един брой, наличните запазени селекции ще се различават. След първоначалното пускане в избрани магазини, CB2 & Ferrer ще бъде на разположение във всички марки в САЩ и Канада през май 2019 година.

И малко история

Линията CB2 е създадена от търговеца Crate and Barrel, за да се насочи към по-млад пазар, а сътрудничеството с Ferrer е първото му отклонение към старинни мебели.

Марката наскоро сътрудничи и с уелнес компанията Gowyneth Paltrow Goop. Създадоха колекция за дома, повлияна от италианския и модернистичния дизайн от средата на века.

Ferrer управлява студио и галерия за интериорен дизайн в Ню Йорк. Завършил е жилищни и търговски проекти на Източния и Западния бряг.

Източник: Dezeen.com.