Архитектура

Dry Creek Pool House – къщичка от рециклирано дърво

Малка къща за отдих с красив басейн… Базираната в Калифорния проектантска фирма Ro Rockett Design проектира такава къща. Това е Dry Creek Pool House – разположена в графство Сонома.

Идеята за Dry Creek Pool House

Този проект стартира като къща за уикендите, но собствениците й толкова я харесват, че решили да използват и за по-дълго обитаване. Не само за почивните дни.

Dry Creek Pool House е разположена така че да осигури максимално красиви гледки за обитателите си. На около могта да се видят лозя и класически калифорнийски улици. Освен това, за да се превърне в „разиденция с пълно работно време“, са добавени басейн, билярд, открита жилищна площ, градини, игрище за боке и паркинг за гостите.

Бюджетът на собствениците и бил ограничен, но с доста изисквания към студио Ro Rockett Design. Дизайнът на вилата я разделя на две. Басейнът е пред нея, но е и повдигнат, което позволява гледка към пътя под него. Сгушена в хълма с гръб към дърветата, новата къща сякаш не е изградена там, а е част от пейзажа. Това се постига с естествена пблицовка в рустик стил. Използвано е рециклирано дърво от лозя. Лозовите дървени елементи са събрани от имота и повторно нарязани, за да се оформят плоскости, с които да се покрие къщата.

Тази облицовка на Dry Creek Pool House осигурява плътни стени. Особено там, където е необходимо. На места, при желание на собствениците, тази облицовка може и да е по-разредена. Всичко това се допълва от изчистен и скромен интериор. Този минималистичен стил в интериора се разпростира до терасата, та дори и навън с помощта на грубо изсечена решетка. Тя е нещо като своеобразна пергола от дърво, която минава над терасата, осигурявайки необходимата сянка в най-горещите часове на деня. Тази пергола е от рециклирана кедрова дървесина. Басейнът пък е пълен не със сладка, а със солена вода.

Снимки: Ro Rockett Design.