Архитектура

Jungle Keva Hotel – изживяване в джунглата на маите

Тавани, облицовани с палмови листа, дървени елементи и обзавеждане… Всичко напомня за джунглата на маите. А всъщност е комплекс от вили към хотел в Тулум – Jungle Keva Hotel.

Приключението Jungle Keva Hotel

Jungle Keva Hotel се състои от само четири вили за гости с площ от 50 квадратни метра, които са разпръснати из дърветата, за да се създаде атмосфера на да бъдеш в малко селце в джунглата на маите.

Този пейзаж директно информира за палитрата от материали, прилагани в целия хотел, който е проектиран от студиото Jaque.

С цел да се запазят около 70% от растителността на площадката, студиото е построило къщите за гости сред групи от съществуващи дървета.

Всяка сграда се отличава с наклонен дървен покрив, облицован с палмови листа. И бели стени, направени от чукум. Това е вид на циментова замазка, произхождаща от региона на Юкатан в Мексико, която е смес от варовик и смола на Chukum дървета.

Долната страна на покрива на вилите е облицована с текстил, покрит със злато, изтъкан от палмови листа, подбрани от студиото заради способността му да пропуска естествена светлина през целия ден.

Усещане за джунгла и вътре

Във вътрешността си къщите пак впечатляват. Има спални с двойна височина. А матраците са подпрени на каменни цокли. Иначе декорът се ограничава само до страничните маси от дървесни пънове и висящи лампи, които са окачени на тавана на дебело въже.

Големите стъклени панели в предната част на всяка къщичка могат да се плъзгат, за да осигурят достъп до малки открити тераси. Там са поставени и хамаци с ресни, където гостите могат да се отпуснат.

Студиото издигна пета и хижа за настаняване в общите части на хотела Jungle Keva Hotel. Вътре през кухнята и трапезарията се излиза на терасата за слънчеви бани. Тя разполага и със зала за йога, изпъната от решетъчни дървени плоскости над басейн.

Снимки: Jacque Studio.