Интериор

Paola Navone с нова визия за McDonald`s във Франция

Италианският дизайнер Paola Navone въвежда нова визуална идентичност за седем магазина на McDonald’s във Франция. Дизайнерката добавя впечатляващи отпечатъци и цветове в интериора.

McDonald`s с нова визия, Paola Navone с препратка към дома

Седемте клона на McDonald’s вече разполагат с разнообразни повърхности и ярко орнаментирани мебели, които Навоне се надява да превърне в „несъвършен, почти занаятчийски вид“.

Дизайнът на Навоне, който тя разработва в продължение на три години, вече е реализирана в магазините в Châtellerault, Авиньон, Farebersvillers, Gaillard, Sainte Eulalie и Pacé.

Последният McDonald’s,  който се намира в петия окръг на Париж, точно зад ъгъла на жп гара Gare d’Austerlitz, е подложен на ремонт. Вътре по-голямата част от повърхностите са бели и покрити с големи сиви точки.

Ламинираните плочки са нанесени на пода, дигитално отпечатани, за да наподобяват дървени дъски. Няколко стени са боядисани в синьо, за да допълнят банкетите за сядане.

Разнообразие от места, вариращи от оранжеви столове с форма на гъби до дървени столове с висок гръб, са били използвани, за да се създаде домашно, несъвпадение.

Таблите на масите са направени от ламинат. Целта е да устоят на износване. Отпечатани са с привидно случайни петна от син акварел, което им дава вид на ръчно рисувани.

Пространството се определя от нюанси, вариращи от бяло до сиво, водни оттенъци и различни текстури, прилагани по неповторим начин,. Идеята е да се пресъздаде атмосферата на къща, където всички стаи са уникални.

Метални рамки са издигнати над няколко големи маси. Наподобяват модерни перголи, а върху тях са увити висящи лампи. Приличат на големи крушки, закачени на черен кабел, увит около металните рамки.

McDonald’s наскоро се премести в новата си централа в Чикаго, проектирана от Studio O + A и IA Interior Architects – с размери 44 600 квадратни метра, сградата включва университет Хамбург, където новоназначеният персонал може да се обучи и да научи повече за 64-годишния старата марка за бързо хранене.

Снимки: Pinterest.com.