Архитектура

The Floating Real Estate – плаващите хотели в Катар

Катар се готви да е доакин на Световното първенство по футбол през 2022 година. Това означава не само футболни страсти за най-запалените фенове, но и посещения от туристи в Катар. Страната вече подготвя атрактивен начин да посрещне гостите си – в плаващи хотели.  The Floating Real Estate ще бъдат изградени от финландската компания Admares и ще отворят през 2022 година.

Нестандартните The Floating Real Estate

Floating Real Estate предлагат същите услуги и удобства, които се предлагат в недвижимите имоти, построени на сушата. Заедно с това обаче предлагат допълнително изживяване, а именно плаване по вода и достъп до изключителни гледки по време на плаването.

Floating Real Estate са описани от фирмата, която ще ги строи като жизнеспособна опция за райони, където земята е оскъдна и не позволява мащабен строеж.

Плаващите конструкции на Floating Real Estate могат да бъдат преместени или поставени на отдалечени места, където няма налични комунални връзки, като се използват независими съоръжения за захранване, зелена енергия и третиране на отпадъци.

Стремежът на създателите им е да използват максимално зелените технологии. Floating Real Estate могат да бъдат съобразени с точните нужди на оператора, който ще ги управлява, по отношение на броя на стаите и сградите, видовете ресторанти, броя и местоположението на басейните, разполагането на балкони и тераси.

Външната архитектура е напълно приспособима, за да отговаря на обкръжението на местоположението. В допълнение, гараж за паркиране може да бъде вграден в плаващия комплекс, което гарантира наличен паркинг за гостите дори в напълно развити градски райони.

В Катар необичайните хотели ще бъдат разположени край северния бряг на остров Кетайфан, недалеч от зона за фенове в Лусаил. Това е градът, който се строи заради световното първенство.

Всеки от 16-те хотела ще е с дължина от 72 метра и широчина 16 метра, като сградите ще бъдат комбинирани по двойки. Всяка ще е на по 4 етажа, а стаите ще са стандартни и ще са по 101 във всяко здание.

Постройките ще бъдат сглобени предварително и докарани на мястото край Кетайфан.

След края на шампионата може да бъдат преместени на друго място.

Снимки: Admares.com.