Архитектура

Von Braun Space Station – круиз в Космоса

Всеки мечтае да отидее на круиз. Предлагат се различни места, времетраене и т.н. Оказва се обаче, че е напълно възможно да помислим и за круиз в Космоса. The Foundation Gateway планира да отвори първия хотел в Космоса. Събитието се очаква най-късно през 2025 година. Проектът вече е готов и е наречен Von Braun Space Station.

Von Braun Space Station – круизният кораб на Космоса

„Този хотел ще е като да пътуваш с круизен кораб“, твърди Тим Алаторе, водещият архитект в проекта. Той уверява, че в хотела ще има гравитация, нормални кухни, барове, а интериорът ще е от естествени материали и цветове.

Във Von Braun Space Station ще се надграждат технологии, които сега се използват в Международната космическа станция. Дизайнът се основава на концепция, показана през 50-те години на миналия век от Вернер фон Браун (1912 – 1977). Той е германско-американски учен, считан за един от родоначалниците на ракетостроенето. Затова и бъдещата станция носи неговото име.

Тя ще представлява пръстен с диаметър 190 метра, който ще се върти, за да създава гравитационна сила. Индивидуалните жилищни модули ще са 24. Общите части ще включват още ресторанти, киносалони, зали за семинари. Някои от модулите ще се продават като частни резиденции, други ще се отдават под наем на правителства за научни цели. Гостите ще са до 100, но общото население на станцията може да достигне 400 души.

За подобни гости Von Braun Space Station ще предлага и всички необходими убодства и интериор. Ясно е, че ще има гравитация. Освен нея, интериорът е решен в изчистени , линии, бели цветове и овални прозорци. Меки подови настилки, огледала, бани, гардероби, кухни… всичко, от което човек се нуждае в едно свое пътуване. Разбира се, всичко е с модерна визия и дизайн.

По-далечната цел на The Foundation Gateway е след хотела да създаде още по-голяма станция, която ще носи същото име, и която ще може да приютява 1400 души.

Снимки: Gateway.